Türk Hava Yolları Airbus A321 XLR, Embraer E2 veya Airbus A220 gibi uçaklarla ilgileniyor mu? Ahmet Bolat’tan önemli mesajlar

ahmet bolat thy

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY’nin gelecek hedefleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alman havacılık sitesi Aerotelegraph’a konuşan Bolat,  Airbus A321 XLR, Embraer E2 ve Airbus A220 gibi uçakların yanı sıra bölgesel uçuşlar ve yeni destinasyonları konularına değindi.

Türk Hava Yolları Airbus A321 XLR alacak mı?

Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları’nın Airbus A321 XLR modelini stratejik olarak değerlendirmeye devam ettiğini söyledi. Bolat, A321 LR ve XLR uçakları için fizibilite çalışmaları yürüttüklerini ancak uzun mesafeli ve transatlantik uçuşlar için geniş gövdeli uçakları tercih ettiklerini söyledi.

Ahmet Bolat uzun süredir gündemi meşgul eden bölgesel uçuşlar için Embraer E2 veya Airbus A220 gibi daha küçük uçaklar hakkında da açıklamalarda bulundu. Bu uçakların avantajları olduğunu ancak motor sorunları gibi dezavantajların da dikkate alındığını vurgulayan Bolat, THY’nin henüz bu konuda net bir karar vermediğin söyledi.

THY, 120 uçak opsiyonunu nasıl kullanacak?

Türk Hava Yolları, Aralık ayında Airbus’tan 220 yeni uçak siparişi verirken, 120 uçak için de opsiyon almıştı. Ahmet Bolat, bu opsiyonların kullanılmasının pazar koşullarına bağlı olduğunu ve kararın üç veya dört yıl içinde verileceğini belirtti. Bolat, Türk Hava Yolları’nın iki büyük uçak üreticisi ile çalışmasının stratejik olduğunu, tedarik zinciri sorunları ve motor problemleri gibi riskleri minimize etmek için bu yaklaşımı benimsediklerini belirtti.

HavaHaber

Exit mobile version