TÜBİTAK SAGE, Kanatlı Güdüm Kiti’ni başarıyla test etti

F16 400 filo56793DB-C356-43D5-9406-C01348F1121D

TÜBİTAK SAGE, Covid-19 pandemisine karşı aldığı yüksek güvenlik önlemleriyle çalışmalara ara vermeden, milli savunma sanayimize katkı sunmaya devam ediyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 401. Test Filo Komutanlığı’nın da destekleri ile Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) projesinde başarılı bir atış daha gerçekleştirildi.

TÜBİTAK SAGE resmi sosyal medya hesapından yaptığı açıklamada, yerli imkanlarla geliştirilen, mevcut genel maksat bombalarına hassas vuruş ve uzun menzil yeteneği kazandıran Kanatlı Güdüm Kiti’nin başarılı bir test atışının daha gerçekleştirildiğini açıkladı.

TÜBİTAK SAGE, ‘Covid-19 pandemisine karşı aldığı yüksek güvenlik önlemleriyle çalışmalara ara vermeden, milli savunma sanayimize katkı sunmaya devam ediyor. HvKK 401. Test Filo Komutanlığımız’ın da destekleri sayesinde KGK projesinde başarılı bir atış daha gerçekleştirilmiştir.’ ifadelerini kullandı.

Mevcut genel maksat bombalarına hassas vuruş ve uzun menzil yeteneği kazandıran Kanatlı Güdüm Kiti’nin seri üretimi geçtiğimiz yıl sonunda başlamıştı.

KGK, savunma sanayisindeki dışa bağımlılığın azaltılmasındaki önemli adımlardan birini oluşturuyor.

Mevcut genel maksat bombalarına hassas vuruş ve uzun menzil yeteneği kazandıran KGK, her türlü hava koşulunda kullanılabiliyor.

Milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen KGK silah sistemi, sahip olduğu özelliklerle Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve Türk savunma sanayisinin dışa bağımlılığını azaltma, savunma sanayisinin millileşme çalışmaların önemli bir örneğini oluşturuyor.

Mevcut güdümsüz 1000 lb’lik MK-83 ve 500 lb’lik MK-82 genel maksat bombalarını havadan karaya atılan uzun menzilli akıllı mühimmata çeviren KGK’nın üretim faaliyetleri başta Kale Grubu olmak üzere birçok savunma sanayisi kuruluşu ile birlikte yürütüldü.

TÜBİTAK SAGE, bu üretimlerde rol alan alt yükleniciler ile savunma sanayisinin gelişmesine katkıda bulundu.

KGK silah sistemi tasarımı, entegrasyonu ve üretimlerini başarıyla tamamlayan TÜBİTAK SAGE, ayrıca KGK’da kullanılan ısıl pil ve bazı piroteknik bileşenler gibi kritik alt sistemlerin tasarım ve üretimlerini de milli imkanlar ile kendi altyapılarında gerçekleştirdi.

Kaynak: Star

Exit mobile version