THY’den Beyrut kararı: Tüm seferler iptal edildi

Türk Hava Yolları (THY), İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısının ardından Beyrut’a yapılacak tüm uçuşları durdurma kararı aldı.

thy a330 şampiyonlar ligi

Türk Hava Yolları (THY), İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısının ardından Beyrut’a yapılacak tüm uçuşları durdurma kararı aldı. Saldırılar sonucunda Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda derin bir sessizlik hakim olurken, birçok ülke vatandaşlarına acil olarak Beyrut’u terk etmeleri çağrısında bulundu.

THY’nin yanı sıra, İran, Ürdün, Irak ve Lübnan’a yapılacak diğer seferler de iptal edildi. Bu karar, bölgedeki güvenlik endişeleri ve artan gerilim nedeniyle alındı.

İsrail’in Beyrut’un güneyindeki Hizbullah’ın Şura Meclisi’nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi’ne yönelik saldırısında 3 kişi hayatını kaybederken, 74 kişi yaralandı. Saldırıda Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükr ise sağ kurtuldu.

Saldırılar sonrası Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda yaşanan sessizlik, bölgedeki gerginliği gözler önüne seriyor. Uluslararası uçuşların iptal edilmesi, Beyrut’un hava trafiğini ciddi şekilde etkiledi.

 

Exit mobile version