THY’de sistemler çökmüş seferler iptal edilmişti.. Mağdur olan yolculara ek haklar verildi

thy-koltuk

Türk Hava Yolları (THY), network sisteminde yaşanan teknik sorun nedeniyle yolcularına uçuşlarında değişiklik ve iade hakkı sunulduğunu açıkladı.

THY’ye ait resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan duyuru şu şekilde:

“Değerli Yolcularımız,

Sistemlerimizde meydana gelen teknik aksaklık nedeniyle, 01 Kasım 2023 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 01 Kasım 2023 – 02 Kasım 2023 (dâhil) arasındaki seferlerimize kayıtlı tüm Türk Hava Yolları ve AnadoluJet yolcularımıza, 07 Kasım 2023 (dâhil) tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla aşağıdaki haklar tanımlanmıştır.

1) Rezervasyon değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır. Uçuş saati geçmiş olmasına rağmen henüz işlem yaptırmayan yolcularımızdan No-Show (uçuşa gelmedi) cezası alınmayacaktır.

2) İade talepleri:

a) Hiç kullanılmamış biletler kesintisiz iade yapılacaktır.

b) Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi kesintisiz yapılacaktır.

3) İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet tarafından icra edilen seferlerde kayıtlı yolcular için geçerli olacaktır.

Bilet değişiklik ve iade işlemleri Türk Hava Yolları internet sitesi, mobil uygulamaları veya biletin satın alındığı acenteler aracılığı ile yapılabilecektir.”

Exit mobile version