THY uçaklarına hijyen uzmanları geliyor!

featured

Türk Hava Yolları korona virüs tedbirlerini arttırıyor. Uçaklarda bundan böyle uçan aşçılar yerine hijyen uzmanları yer alacak. THY uçakta görevlendirmeyi düşündüğü hijyen uzmanlarının görevlerinin belirlenmesi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Haber.aero’da yer alan habere göre: THY’den edinilen bilgiye göre hijyen uzmanları uçak içinde personel ve yolcuların korona virüs tedbirlerine uyup uymadığı sık temas edilen yerlerin dezenfekte edilmesi ve gerekirse uçağa alınmadan önce yolcuların ateşlerinin ölçülmesinden sorumlu olacak.

haber.aero’daki haberin devamı için tıklayınız.

YouTube video

Yeni̇ koronavi̇rüs (COVID-19) için alınan önemler

Yeni koronavirüs (COVID-19) salgınının başlangıcından itibaren bu virüsün etkisini ve dolaşımını asgariye indirmek için ilave önlemler aldık. Türk Hava Yolları olarak en önemli önceliğimizin yolcularımızın güvenliği ve sağlığı olduğu bilinciyle koronavirüsle ilgili gelişmeleri takip etmekte, ulusal ve uluslararası sağlık ve havacılık otoriteleri ile yakın çalışmaktayız.

Ekiplerimizin güvenliği

COVID-19 vakalarının ortaya çıkışından itibaren hem siz yolcularımızın hem de ekiplerimizin güvenliği için gerekli tüm tedbirleri aldık. Bu çerçevede;

  • Tüm çalışanlarımız, mevcut salgına karşı alınması gereken önlemler ve yapılması gereken uygulamalar ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirilmiştir.
  • Yurt dışından dönen uçuş ekiplerimiz ihtiyaç halinde sağlık kontrolünden geçirilmektedir.
  • T.C. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararları uyarınca hastalığın artış eğilimi gösterdiği ülkelere yapılan uçuşlarımızda görev alan ekiplerimiz ile bu ülkelerde görev yapan çalışanlarımız gerekmesi halinde kişisel koruyucu donanımlar ve el dezenfektanı kullanmaktadır.

Uçaklarımızın hijyeni

  • Uçaklarımız uçuşları sonrasında, ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoriteleri tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde detaylı temizlik işleminden geçmektedir.
  • Standart temizlik ekiplerinin öncesinde dört kişilik özel hijyen ekibi uçağa girerek dezenfektan maddeler ile uçağı detaylı temizlik işlemine tabi tutmaktadır.
  • Özellikle yolcularımızın temas ettiği ikram masaları, uçak içi ekranlar, emniyet kemerleri, kol koyma yerleri ve kabin bagaj dolapları yoğunlaştırılmış dezenfektan madde ile farklı renkte mikrofiber bezler kullanılarak detaylı şekilde temizlenmektedir.
  • Hasta yolcu şüphesi olması durumunda uçaklarımız Dünya Sağlık Örgütü ve uçak üreticileri tarafından onaylanmış maddeler ile dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmaktadır.
  • COVID-19 virüsü sonrasında uçaklarımızdaki maske, şeffaf eldiven ve dezenfektan sayıları artırılmıştır.
  • İlgili prosedürler gereği kabin ekiplerimiz yolcuları, uçağa kabul ederken ve uçuş boyunca gözlemlemekte, hastalık belirtisi gösteren yolcularımız, ilgili ülkenin sağlık otoritesi aracılığıyla kontrolden geçirilmektedir.
  • Yolcularımızın uçaklara ulaştırılmasında kullanılan tüm transfer araçları dezenfektanlarla temizlenmektedir.
  • Uçak içi yayınlar ve dergiler hijyen tedbirleri doğrultusunda kaldırılmıştır.
  • Uçuş sırasında, kabinin içindeki hava, hastane standartlarındaki Yüksek Verimli Partikül Hava Filtresi (HEPA) sistemleriyle sürekli olarak temizlenmektedir. Bu filtreleme sistemi ile uçak içindeki havanın periyodik olarak tamamen yenilenmesi sağlanmaktadır.
0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
THY uçaklarına hijyen uzmanları geliyor!