THY Teknik A.Ş. Çalışanlarına Yüzde 27,73 Zam Yapılacak

THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş arasında imzalanan 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, TÜİK'in açıkladığı 6 aylık enflasyon rakamının üzerine yüzde 3 ilave artışla birlikte personel maaşlarına yüzde 27,73 oranında zam yapılacak.

THY Teknik Aş.

THY Teknik A.Ş. ile Özçelik-İş arasında imzalanan 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon rakamının üzerine yüzde 3 ilave artışla birlikte personel maaşlarına yüzde 27,73 oranında zam yapılacak.

Türk Hava Yolları’nın (THY) yüzde yüz iştiraki olan THY Teknik A.Ş. ile yetkili sendika Özçelik-İş arasında imzalanan 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında personel maaşlarına yapılacak zam oranı açıklandı.

Airporthaber’de yer alan habere göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı ve yılın ilk altı ayındaki enflasyon oranını yüzde 24,73 olarak belirledi.

Bu enflasyon oranının üzerine yüzde 3 eklenerek, THY Teknik A.Ş. personelinin maaşlarına toplamda yüzde 27,73 zam yapılacak.

Zamlı maaşlar, Ağustos ayında yapılacak ödemelere yansıtılacak.

Ayrıca, TİS kapsamında ilerleyen dönemlerde (3. ve 4. dönemler) 6 aylık enflasyon oranının üzerine yüzde 2 ek zam yapılacak.

Exit mobile version