THY, Pegasus iptal uçuş sorgulama 18 Kasım: THY, Pegaus (Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı) hangi seferler iptal?

thy-yagmur

Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus Hava Yolları 18 Kasım 2023 Cumartesi günü İstanbul ve çevresinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeni ile bazı seferlerini karşılıklı olarak iptal ettiğini açıkladı. Bu açıklamaların ardından uçuşu olan vatandaşlar tarafından uçuş listesi sorgulanmaya başladı. Peki, THY, Pegaus hangi seferler iptal edildi? İşte THY, Pegasus iptal edilen sefer sorgulama 18 Kasım 2023.

THY, Pegasus iptal edilen sefer sorgulama bugün vatandaşların gündeminde yer alıyor. AFAD, SMS ile yaptığı uyarıda, “Meteoroloji’ye göre İstanbul’da bugün sağanak yağış ve tam fırtına bekleniyor. Sel, yıldırım, su baskını, çatı uçması, ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olun” ifadelerini kullandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. Olumsuz hava koşullarının açıklanmasının ardından THY ve Pegasus’tan uçuş iptal kararı geldi.

THY İPTAL OLAN SEFERLER AÇIKLAMASI

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “İstanbul’da bugün beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle 40 seferimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahat planlarını gözden geçirmelerini rica ederiz” ifadelerini kullandı. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada Meteorolojik Acil Durum Komitesi kararı uyarınca iç ve dış hatlarda toplam 40 seferin iptal edildiği duyurulurken 18 Kasım tarihinde uçuşu olan vatandaşların uçuşlarını kontrol etmeleri istendi.

İSTANBUL HAVALİMANI GİDEN UÇUŞLAR

İSTANBUL HAVALİMANI GELEN UÇUŞLAR

THY UÇUŞ İPTALİ VE DEĞİŞİKLİĞİ SORGULAMA EKRANI

SABİHA GÖKÇEN UÇUŞ İPTALİ BİLGİ EKRANI

Exit mobile version