THY ile Hava-İş toplantısı sonrası açıklama.. Bolat ve Tatlıbal ne konuştu?

ahmet-bolat-iata

Türk Hava Yolları (THY) A.O. personelinin bağlı olduğu yetkili sendika Hava-İş ile şriket arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri devam ediyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile yapılan görüşmeler sonrası Hava-İş Sendikası açıklama yaptı.

Taraflar arası gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Sayın Üyelerimiz;

7-8 Şubat Tarihlerinde yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri akabinde Sayın Genel Başkanımız Ali Kemal Tatlıbal ile süreç konusunda görüşmek üzere THY A.O. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat Bey ve Genel Müdür Bilal Ekşi Bey sendikamızı ziyaret etmişlerdir.

Yapılan görüşmede, komisyon toplantılarında mutabık kalınan maddelerin haricinde, siz değerli üyelerimizin ücret, özlük hakları, sosyal yardım ve pazar mesaileri başta olmak üzere önemli olan maddelerimiz iletilmiştir.

İletilen teklifimiz, aşağıdaki kalemlerden oluşmaktadır.

Maaş Artışı %75,
Uçucu Pazar Mesaisi
Dar Gövde Bacak Parası
Vergi Muafiyeti
Sosyal Yardım Kalemleri
Başlangıç Ücretleri
Pass / CED Bilet İyileştirmeleri
Prim ve Tazminatlar
İmza Parası
Değerli üyelerimiz; amacımız sadece zam oranlarını belirlemek değil, özlük hakları, sosyal haklar, çalışma koşulları ve diğer ücret kalemlerini bir arada azami ölçüde kazanımlarla dolu bir TİS akdetmektir. Siz değerli üyelerimizin sendikamıza olan desteklerine minnettar olacağız.

TİS süreci hakkında önümüzdeki günlerde bilgilendirmelerimiz devam edecektir.

Saygılarımızla,

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)
Yönetim Kurulu”

Exit mobile version