Roketsan’ın LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi IDEF’in gözdesi oldu

Roketsan’ın geliştirdiği LEVENT Yakın Hava Savunma Füze Sistemi ilk kez IDEF 2023 fuarında yer aldı.

ROKETSAN'ın yakın hava savunma sistemi 'LEVENT' IDEF Fuarı'nın gözdesi oldu

Roketsan’ın geliştirdiği LEVENT Yakın Hava Savunma Füze Sistemi ilk kez IDEF 2023 fuarında yer aldı.

Hava savunma sistemlerinin son ürünü olan LEVENT, savaş gemilerinde kullanılacak. Gemilerin üzerinde özellikle güdümlü mermilere karşı ve yakın hava tehditlerine karşı kullanılacak bir hava savunma sistemi olan LEVENT, kendi sistemi için üretilen Levent füzelerini kullanacak.

11 kilometre menzili var

11 kilometre menzile sahip olan füzeler, deniz platformlarında yer alacak. 360 derece dönebilen Levent sistemi, üzerinde bulunduğu deniz platformunun sistemlerini de kullanabilecek.

ROKETSAN Genel Müdürü İkinci

Hava savunma sistemlerinin ihracatı çok büyük bir potansiyel taşıyor

ROKETSAN Genel Müdürü İkinci, LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi için şunları kaydetmişti: “LEVENT, hava savunma sistemimizin en son ürünlerinden bir tanesi. LEVENT’in kullanım alanı, savaş gemilerimiz üzerinde özellikle güdümlü mermilere karşı ve yakın hava tehditlerine karşı kullanılacak bir hava savunma sistemi gerçekleştirilmesini sağlamak. Levent Sistemi’nin en önemli füzesi olarak da inşallah Sungur’la beraber devreye girecek ve tek başına otonom olarak herhangi bir platformda hava savunma desteği sağlayacak. 3 yıl içerisinde en son versiyonunu hava savunma sistemi olarak Silahlı Kuvvetlerimizin kullanımına sunacağız.”

Exit mobile version