Kar yağışı uçuşları vurdu… 320 sefer iptal edildi

japonya-kar-yağışı

Almanya’nın güney bölgesinde şiddetlenen kar yağışı, ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyerek bir dizi aksaklığa neden oldu. Münih Havalimanı’nda kar yağışının etkisiyle 320 uçuş iptal edilirken, havalimanı yetkilileri, seyahat edecek olan yolcuların uçuş durumunu kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Yoğun kar yağışı, demir yolu trafiğini de olumsuz etkiledi. Devrilen ağaçlar ve rayları kaplayan kar nedeniyle bazı tren seferleri gecikmeli veya iptal edildi. Bu durum, Ulm ve Münih’te bazı yolcuların geceyi trende geçirmelerine neden oldu.

Bavyera genelinde meydana gelen yoğun kar yağışı, yollarda da trafiği olumsuz etkiledi ve birçok trafik kazasına sebep oldu. Alman Meteoroloji Dairesi ise bölgede kar kalınlığının 40 santimetreyi aşabileceği uyarısında bulundu.

Özellikle hava ve demir yolu trafiğini etkileyen bu olumsuz hava koşulları, Almanya’da birçok kişinin günlük yaşamını ve seyahat planlarını alt üst etti. Kar yağışının devam etmesi durumunda, alınan tedbirlerin artırılması ve vatandaşların dikkatli olmaları konusunda açıklamalar yapıldı.

Exit mobile version