İstanbul Havalimanı Zirvede: Avrupa’nın En Yoğun Havalimanları Açıklandı

İstanbul Havalimanı'nda Kurban Bayramı Rekoru Bekleniyor.. İGA CEO'su Selahattin Bilgen'den açıklama

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE), 2019, 2023 ve 2024 yıllarının Nisan aylarındaki yolcu trafiği artışlarını analiz ederek, Avrupa’nın en yoğun havalimanlarını açıkladı.

İstanbul Havalimanı, pandemi öncesi 2019 yılı Nisan ayına kıyasla 2024 yılı Nisan ayında yolcu sayısını %22,4 oranında artırarak, ‘Majors Havalimanlar’ kategorisinde en yüksek artış oranına sahip havalimanı oldu. Bu başarı, İstanbul Havalimanı’nı kıtanın zirvesine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın pandemi öncesi 2019 yılı Nisan ayına kıyasla 2024 yılı Nisan ayında en fazla yolcu sayısını artıran havalimanı olduğunu duyurdu.

Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE), Avrupa’daki havalimanlarının pandemi öncesi 2019 yılı Nisan ayı ile 2023 ve 2024 yıllarının aynı dönemindeki yolcu trafiği artışlarını analiz ederek, kıtanın en yoğun havalimanlarını açıkladı.

İstanbul Havalimanı Zirvede

İstanbul Havalimanı, pandemi öncesi 2019 yılı Nisan ayına kıyasla 2024 yılı Nisan ayında yolcu sayısını %22,4 oranında artırarak, ‘Majors Havalimanlar’ kategorisinde en yüksek artış oranına sahip havalimanı oldu.

Diğer Havalimanlarımız da Yükselişte

İstanbul’un bir diğer büyük havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı da dikkat çekici bir artış gösterdi. 2019 yılı Nisan ayına kıyasla 2024 yılı Nisan ayında %13,2’lik bir artışla ‘Mega Havalimanlar’ kategorisinde ikinci sırada yer aldı. Antalya Havalimanı ise aynı kategoride %8,6’lık artışla beşinci sırada yer aldı.

Daha küçük ölçekli havalimanlarımız da büyüme gösterdi. Erzurum Havalimanı, ‘Medium Havalimanlar’ kategorisinde, 2023 yılı Nisan ayına göre 2024 yılı Nisan ayında yolcu sayısını %43,2 oranında artırdı. Siirt Havalimanı ise ‘Small Havalimanlar’ kategorisinde 2019 yılı Nisan ayına göre yolcu sayısını %220 oranında artırarak birinci sırada yer aldı.

Türkiye Genelinde Yolcu Artışı

2023 yılı Nisan ayına göre yapılan değerlendirmelerde, Türkiye’deki havalimanlarından seyahat eden yolcu sayısının Nisan ayı baz alındığında %19 oranında arttığı vurgulandı.

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Yoğun İkincisi

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’nın en yoğun ikinci havalimanı olduğunu belirterek, “2023 Nisan ayı ile 2024 yılı Nisan ayı verileri karşılaştırıldığında, İstanbul Havalimanı, Londra Heathrow Havalimanı’nın ardından 6 milyon 593 bin 92 yolcu ağırlayarak %10,5 artışla Avrupa’nın en yoğun ikinci havalimanı oldu. İstanbul Havalimanımızı Paris, Amsterdam ve Madrid Havalimanları takip etti.” dedi.

Kargo Taşımacılığında da Önde

İstanbul Havalimanı, sadece yolcu sayısında değil, kargo taşımacılığında da büyük bir artış gösterdi. 2023 yılı Nisan ayına kıyasla %42,7 artış kaydeden havalimanı, bu kategoride de listenin başında yer aldı.

Bakan Uraloğlu, “Bu veriler, ne kadar doğru bir yatırım yaptığımızın bir göstergesidir. İstanbul Havalimanı’nın ülkemize sağladığı katkıyı bir kez daha gözler önüne sermektedir.” diye konuştu.

Exit mobile version