İngiltere’de 500 şirket 14 günlük karantina

heathrow yolcu havalimanı

İngiltere’de koronavirüs önlemleri çerçevesinde adaya giriş yapan kişilere getirilen ek 14 günlük karantina zorunluluğu ülkenin önde gelen havayolu şirketlerince tepkiyle karşılandı.

Bu kapsamda İngiliz Havayolları, Ryanair ve EasyJet gibi firmalar alınan bu kararın hava yolları taşımacılığının normale dönme yolunda önemli bir engel olduğunu belirterek, konuyla ilgili yasal yollara başvurabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

İngiltere’ye giriş yapanlar, bugünden itibaren 14 günlük ev karantinasını ihlal etmeleri durumunda 1000 sterlin para cezası ödemek zorunda kalacak.

Ryanair, İngiltere’ye ya da İngiltere’den diğer ülkelere yapılan hiçbir seferi iptal etmeyeceğini açıklarken, EasyJet Tepe Yöneticisi (CEO) Johan Lundgren, mahkemeye gitmeleri durumunda kazanma ihtimallerinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, karantinanın uzaması ihtimalinde firma olarak daha fazla çalışanı işten çıkarmak zorunda kalabileceklerini belirtti.

EasyJet, Covid-19 salgını başladığında yüzde 30 küçülmeye giderek 4 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı.

Ryanair CEO’su Michael O’Leary ise yaz döneminde uçuşlarının çoğunun İngiltere’den diğer Avrupa ülkelerine olduğunu belirterek, “İngilizler bu karantina kararını dikkate almayacaktır. Çünkü bunun mantıksız olduğunu biliyorlar. 1 Temmuz’dan itibaren Ryanair şirketi Portekiz, İspanya, İtalya ve Yunanistan’a günlük binlerce uçuş gerçekleştirecek” diye konuştu.

500’ü aşkın şirket Boris Johnson’ın kararını mahkemeye taşıyabilir

Heathrow Havalimanı’nın patronu John Holland-Kaye, kısıtlamaların 25 bin kişinin işini kaybetmesine neden olacağını belirtirken, Manş Tüneli’nin patronu Jacques Gounon ise karantina uygulamasına ilişkin ayrıntıların geç açıklandığını ve bakanlıklar arasında uyumsuzluk olduğunu belirtti.

Karantina uygulaması sebebiyle birçok hava yolu şirketi İçişleri Bakanı Priti Patel’e mektup yazarak, İngiltere ile hava koridoru kurulacak ülkelerin listesinin bir an önce yayınlanmasını istedi.

Karantina sonrası hava yolu şirketleri haricinde Büyük Britanya’daki 500’ü aşkın seyahat acentasının zor duruma düşmesi halinde, Başbakan Boris Johnson’ın tartışmalı politikası mahkemeye taşınarak içinden çıkılması güç bir adli ve siyasi krizle karşı karşıya kalınabilir.

Exit mobile version