İngiliz Siyasilerden KKTC’ye Direkt Uçuş Talebi

İngiltere'nin önde gelen iki siyasi partisinden 50 siyasetçi, İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Cameron'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) direkt uçuşların başlatılmasını istedi.

İngiliz Siyasilerden KKTC'ye Direkt Uçuş Talebi

İngiltere’nin önde gelen iki siyasi partisinden 50 siyasetçi, İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Cameron’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) direkt uçuşların başlatılmasını istedi. The Independent gazetesinin haberine göre, bu talebe İşçi Partisi’nin eski Dışişleri Bakanlarından Lord Straw ve eski Muhafazakar Parti Başkanı Sir Iain Duncan Smith de destek veriyor. İki partiden 50 siyasetçinin imzaladığı mektupta, Lord Cameron’dan “cezalandırıcı ve adil olmayan yasağın” kaldırılması talep ediliyor.

Haberde, bu girişimin 1974 olaylarının 50. yılına denk geldiğine de dikkat çekildi. Milletvekillerinin de aralarında bulunduğu siyasiler, seçimlere kısa bir süre kalması nedeniyle, KKTC’ye direkt uçuş talebinin mevcut hükümetten ziyade, seçimi kazanacak yeni hükümetin politikası üzerinde etkili olmasını bekliyor.

Exit mobile version