Kiev’de 10 aydır mahsur kalan A400M tipi iki kargo uçağı Türkiye’de

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla Kiev'de 10 aydır mahsur kalan A400M tipi iki kargo uçağı Türkiye'ye döndü. Uçaklar Kayseri'deki üsse indi.

Kiev’de 10 aydır mahsur kalan A400M tipi iki kargo uçağı Türkiye’de

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla Kiev’de 10 aydır mahsur kalan A400M tipi iki kargo uçağı Türkiye’ye döndü.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kiev’deki Borispol Havaalanı‘nda 10 aydır mahsur kalan A400M tipi iki nakiye uçağının Türkiye’ye dönüş yolunda olduğunu duyurdu.

MSB’den yapılan açıklamada, “İnsani yardım ve tahliye için Ukrayna’ya giden ve hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol havaalanında kalan 2 adet A400M uçağı Kayseri’ye intikale başlamıştır.” denildi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da bir açıklama geldi. Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Savaştan dolayı Ukrayna’da mahsur kalan iki kargo uçağımız nihayet dönüş yolunda. Hamdolsun. Sağ salim, selametle gelsinler.” ifadelerini kullandı.

10 aydır Kiev’de mahsur kalan iki A400M tipi uçaklar dönüş yolunda. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İnsani yardım götürmek ve vatandaşlarımızı tahliye etmek maksadıyla Ukrayna’ya giden ve hava sahasının kapatılması medeniyle Borispol havaalanında kalan 2 adet A400M uçağımız ana üsleri olan Kayseri’ye intikale başlamıştır” denildi.

Uçaklar, 19.40 sularında Kayseri’de üsse iniş yaptı.

Exit mobile version