IDEF kapılarını açtı; Hava Haber canlı yayında

Dünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan IDEF, kapılarını açtı.

Savunma ve güvenlik alanlarında önemli bir tanıtım, pazarlama ve iş birliği platformu haline gelen IDEF, bu yıl 14’üncü kez kapılarını açtı. Fuar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ organizatörlüğünde 30 Nisan-3 Mayıs 2019 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

TÜRKİYE’DEN 20 KURUM VE KURULUŞ VAR

Fuara, Dışişleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ile Savunma ve Havacılık Sanayi İmalatçılar Derneği olmak üzere 20 kurum ve kuruluş destek veriyor.

HAVA HABER CANLI YAYINDA

Hava Haber, 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF’19) tüm gelişmeleri canlı yayında aktarıyor. Yayınlarımızı sosyal medya hesaplarımız instagram ve twitter üzerinden izleyebilirsiniz.

Türkiye’nin milimetre dalga bandında çalışan ilk atış kontrol radarı Helikopter MİLDAR, yeni versiyonuyla ilk kez IDEF’19’da sergileniyor.

MİLLİ RADAR TEPEDEN BAKACAK

Meteksan Savunma, Atak helikopterine entegre edilen ve proje kapsamındaki kabul testleri 2017 yılında başarıyla tamamlanan Helikopter MİLDAR’ı, gelişen kullanıcı gereksinimleri doğrultusunda öz kaynakları ile yeniledi. Helikopter MİLDAR, platform entegratörünün tercihleri doğrultusunda, helikopterde farklı konumlara entegre edilebilecek.

Geliştirilecek helikopter, mevcut Atak helikopterinin yaklaşık 2 katı kalkış ağırlığına sahip olacak ve bu alanda dünyada sadece iki örneği bulunan en üst sınıf taarruz helikopterleri arasında yerini alacak.

ATAK’IN AĞIR ABİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Atak’ın “ağır abisi”, Atak-2 olarak da bilinen Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri, ilk kez IDEF’19’da vitrine çıkacak.  TUSAŞ, sözleşmenin imzasının üzerinden geçen yaklaşık 2 aylık sürede helikopterin tam boy modelini hazırladı.

Songar, karakol ve kalekollarda taciz atışına, personel, araç ve konvoyların intikalindeki pusu veya tehditlere karşı havadan yüksek sayıda mermi atımıyla beka artırıcı, gerektiğinde taarruz amaçlı olarak da görev yapabilecek.

TEHDİTLERİ SOGAR BERTARAF EDECEK

Türk savunma sanayisi bünyesinde “drone”lar kullanılarak geliştirilen güvenlik çözümlerine bir yenisi eklendi. İsmini sungur, şahin gibi avcı kuşlardan alan ilk milli silahlı drone sistemi Songar, otomatik makineli tüfekle 10 kilometre yarıçaplı menzilde görev icra edebiliyor. Gerçek zamanlı görüntü aktarımı yapabilen, 200 mermi taşıyabilen sistem, 2 bin 800 metre irtifada kullanılabiliyor.

Havadan Havaya Füze, uçak ve helikopterlerin diğer uçan araçları bertaraf etmekte kullandığı silahlardır. Bu silahlar ısıya veya hedefe gönderilip yansıyan radar ve lazer sinyallerine yahut hedeften çıkan radar sinyallerine güdümlüdürler.

TÜRKİYE’NİN İLK HAVA FÜZELERİ ATIŞA HAZIRLANIYOR

Türkiye’nin ilk hava füzelerinin geliştirilmesine yönelik yürütülen Göktuğ Projesi’nde kritik bir eşiğe gelindi. TÜBİTAK SAGE Müdürü Gürcan Okumuş “Göktuğ Projesi ile ilgili son viraja girdik. IDEF’ten birkaç ay sonra atışlı testlerimiz yapılacak. 2020 sonunda projenin artık tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de üretilen “değişken hacimli İHA”lar sınırları zorluyor

ŞEKİL DEĞİŞTİREN İHA’LAR GÖREVE HAZIR

Türkiye’de üretilen “değişken hacimli İHA”lar sınırları zorluyor. Aynı platformda döner kanatlı İHA gibi havada asılı kalabilen, sabit kanatlı İHA gibi uzun menzil ve yüksek irtifada seyir yapabilen değişken hacimli İHA’ların uçuş testleri başarıyla gerçekleştirildi. Z4 isimli ilk ürün, 1,5 kilogram faydalı yük taşıyor, 60 dakika havada kalıyor, saatte 150 kilometre azami hıza çıkıyor, 40 kilometre veri link menzilinde görev yapabiliyor.  Zyrone Dynamics, değişken hacimli İHA ailesinin üyeleri Z4 ve Z4H’yi IDEF’19’da ilk kez sergileyecek.
Paletli Kaplan STA, tanksavar platformundan sabit ve hareketli hedeflere yönelik atış testlerini başarıyla gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’NİN TANK AVCISI “KAPLAN” VİTRİNE ÇIKIYOR

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları için Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen ve kendisini atış testlerinde de ispat eden Kaplan 10, IDEF’19’da ilk defa bir fuarda sergilenecek.  Kalifikasyon sürecinin sonuna yaklaşan Kaplan 10, yakın zamanda envantere girmeye başlayacak.
Türk savunma sanayisi, insansız hava aracı (İHA) sistemlerine yönelik yerli çözümlere yenilerini ekliyor.

MİLLİ İHA’LARA YENİLİKÇİ HABERLEŞME SİSTEMİ

Türk savunma sanayisi, insansız hava aracı (İHA) sistemlerine yönelik yerli çözümlere yenilerini ekliyor. Füze sistemleri için veri bağları üreten Meteksan Savunma, İHA sistemleri için de yenilikçi bir haberleşme sistemi geliştirdi. İlk kez IDEF’19 fuarında sergilenecek C-Bant İHA Veri Bağı, İHA’lar için yüksek performanslı ve maliyet-etkin bir çözüm olarak öne çıkıyor. C-Bant İHA Veri Bağı sayesinde İHA ile yer kontrol istasyonu arasındaki 200 kilometre mesafede haberleşme sağlanabilecek.

Exit mobile version