IAG, İspanyol düşük maliyetli havayolu şirketi Air Europa’nın tamamını satın almak istiyor

Havayolu grubu IAG, önceden duyurulan planları doğrultusunda İspanyol düşük maliyetli havayolu şirketi Air Europa'nın tamamını satın almak için Avrupa Birliği'nden rekabet izni başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

air europa

Havayolu grubu IAG, önceden duyurulan planları doğrultusunda İspanyol düşük maliyetli havayolu şirketi Air Europa’nın tamamını satın almak için Avrupa Birliği’nden rekabet izni başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

British Airways ve Iberia’nın sahibi olan IAG, anlaşma ile ilgili Avrupa Komisyonu’nun endişelerine cevap vermek üzere kapsamlı bir dizi çözüm sunmaya hazır olduğunu belirtti ve işlemin 2024 yılı içinde mümkün olan en kısa sürede tamamlanması konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

IAG CEO’su Luis Gallego, “Air Europa’nın satın alımını önerimizi bugün Avrupa Komisyonu’na bildirdik. Anlaşma, tüketiciler ve geniş İspanyol ekonomisi için faydalar sağlayacak, aynı zamanda Madrid’in diğer Avrupa merkezleriyle rekabet gücünü artıracak” şeklinde bir açıklama yaptı.

IAG, İspanya’nın Globalia şirketinden Air Europa’nın yüzde 80’ini satın almak için 400 milyon avro ödemeyi kabul ettiğini duyurmuştu.

Exit mobile version