Havacılıkta bir devir sonra eriyor: CSA Czech Airlines Skyteam’den Ayrılıyor: 21 Yıllık Ortaklık Sona Eriyor

Çekya'nın ulusal havayolu şirketi CSA Czech Airlines, Ekim ayında Skyteam'den ayrılarak uçuş operasyonlarını Smartwings'e devrediyor. Bu gelişme, şirketin yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

CSA Czech Airlines, Ekim ayında Skyteam'den ayrılarak uçuş operasyonlarını Smartwings'e devrediyor

Çekya’nın ulusal havayolu şirketi CSA Czech Airlines, Ekim ayında Skyteam’den ayrılarak uçuş operasyonlarını Smartwings’e devrediyor. Bu gelişme, şirketin yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Çekya’nın ulusal havayolu şirketi CSA Czech Airlines, Ekim ayında Skyteam havacılık ittifakından ayrılacağını açıkladı. Skyteam yetkilileri, CSA’nın bu kararını doğrulayarak, 26 Ekim 2024 itibarıyla havayolu şirketinin ittifak üyeliğini resmen sonlandıracağını belirtti.

CSA Czech Airlines, aynı zamanda Ekim ayı sonunda kendi uçuş operasyonlarını da durduracak. Şirketin Madrid ve Paris’e gerçekleştirdiği seferler, 27 Ekim’den itibaren ana şirketi Smartwings’in uçuş numaraları altında devam edecek.

Skyteam sözcüsü, bu gelişmeyi “doğal bir sonuç” olarak değerlendirirken, CSA’nın ayrılmasıyla birlikte 21 yıllık Skyteam üyeliği sona ermiş olacak. Havacılık sektörü dergisi Aviation Week’e konuşan yetkililer, bu adımların şirketin yeniden yapılandırma sürecinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Exit mobile version