Hava-İş Sendikası’nda THY’ye siyah çelenk: Algı operasyonlarıyla sonuç değişmez

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında uzun süredir devam eden "Pazar mesaisi" davası nihayet sonuçlandı.

thy-busines-logo

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında uzun süredir devam eden “Pazar mesaisi” davası nihayet sonuçlandı. Ancak taraflar arasındaki sıkıntılı süreç devam ediyor. THY’nin “Davayı kazandık” açıklamasından sonra sert bir cevap Hava-İş, şirketin genel müdürlük binasına siyah çelenk gönderdi.

Hava-İş Sendikası ile THY arasında uzun süredir devam eden “Pazar mesaisi” davası nihayet sonuçlandı. İstinaf süreci de tamamlanan davanın ardından Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal “Adalet tecelli etmiştir. Pazar mesaileri ile alakalı açmış olduğumuz davamız, üyelerimiz “LEHİNE, KESİN” olarak sonuçlanmıştır. Tüm üyelerimize hayırlı olsun.” şeklinde açıklama yaptı.

Bugün de THY Basın Müşavirliği tarafından aynı dava ile ilgili olarak “Türk Hava Yolları, Pazar Mesaisi Davasını Kazandı” açıklaması geldi.

THY tarafından yapılan açıklamaya Hava-İş’in yanıtı ise gecikmedi. Sendika, THY Yönetimini “kelime oyunu” yapmakla itham etti.

Yaşanan gelişmeler sonrasında Hava-İş Sendikası, THY Genel Müdürlük binası girişine mahkeme tarafından verilen karar metnini siyah bir çelenk ile birlikte koydu.

“ALGI OPERASYONLARI İLE SONUÇ DEĞİŞMEZ”

Hava-İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal “X” platformundan yaptığı açıklamada, “Biz bu davayı basında kazanmadık, mahkemede KAZANDIK. Kelime oyunları ile, algı operasyonları ile sonuç değişmez. Anlamayan veya anlamak istemeyenler için; Mahkeme Karar Metni Gm önüne gönderilmiştir. Tekrar tüm üyelerimize hayırlı olması temennisiyle” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version