Hakan Fidan’dan Eurofighter açıklaması: Teknik görüşmelere başlayacak

hakan-fidan-haber-global

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haber Global canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fidan, bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye’ye yönelik kısıtlamalarına değinerek, bu konuda tek tek çalıştıklarını ve Avrupa’daki hemen hemen tüm yaptırım ve kısıtlamalardan kurtulduklarını söyledi.

– “(Eurofighter) Almanlarda artık teknik görüşmelerin başlayabileceğine ilişkin bir yaklaşım var”

Türkiye’nin Eurofighter savaş uçaklarıyla ilgili talebine değinen Fidan, Almanya’nın da artık bu noktada olumlu adım atacağının işaretlerini verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Burada biliyorsunuz 4 tane ülke var bu konsorsiyum içerisinde: İspanya, İtalya, İngiltere ve Almanya. 3 ülke bu konuda pozitif. İngiltere, bu konuda aktif rol oynadı. Özellikle Cumhurbaşkanımızın son birkaç yıldır yaptığı sistemli temaslarda İngilizlere bu konuyu ciddi bir şekilde gündeme getirdi. İtalyanlarla gündeme getirdi, İspanyollarla getirdi. Biz de kendi meslektaşlarımızla takip ettik. Birkaç hafta önceydi, İngiliz meslektaşım aradığında bu konuda artık bir olumlu adım olacağını o da ifade etmişti. Şimdi Almanlarda artık teknik görüşmelerin başlayabileceğine ilişkin bir yaklaşım var. Bu, önemli bir adım.”

Gözden Kaçmasın
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın heyetle İstanbul’da yürüyüşe çıktı: Vatandaşlardan yoğun ilgi
Haberi görüntüle

Türkiye’nin ihraç ettiği savunma sanayisi ürünleri konusunda Milli Savunma Bakanlığı ile yakın çalıştıklarını dile getiren Fidan, “Burada sorumlu davranıyoruz, milli güvenliğimize, milli menfaatinize uygun şekilde davranıyoruz.” dedi.

Exit mobile version