FAA, 2.600 Boeing 737 Uçağının Oksijen Maskesi Denetiminden Geçmesini Zorunlu Kıldı

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), acil durumlarda yolcu oksijen maskelerinin çalışmama riski nedeniyle 2.600 Boeing 737 uçağının denetimden geçmesini zorunlu kıldı.

FAA, 2.600 Boeing 737 Uçağının Oksijen Maskesi Denetiminden Geçmesini Zorunlu Kıldı

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), acil durumlarda yolcu oksijen maskelerinin çalışmama riski nedeniyle 2.600 Boeing 737 uçağının denetimden geçmesini zorunlu kıldı. 737 MAX ve NG modellerindeki oksijen jeneratörleriyle ilgili sorunlar, basınç kaybı sırasında ek oksijen sağlanamamasına yol açabilir. Denetim ve düzeltici işlemler, 120 ila 150 gün içinde tamamlanacak.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), yolcu oksijen maskelerinin acil durumlarda çalışmama ihtimali nedeniyle 2.600 Boeing 737 uçağının denetimden geçmesini zorunlu kıldı.

FAA, birçok yolcu hizmet ünitesinde oksijen jeneratörlerinin yerinden çıktığına dair raporlar almasının ardından 737 MAX ve NG uçaklarının denetimlerinin gerekli olduğunu açıkladı. Bu sorun, basınç kaybı sırasında ek oksijen sağlanamamasına yol açabilir.

Boeing, 17 Haziran’da havayolu şirketlerine görsel denetimler yapılması çağrısında bulunan bir bülten yayımladı. FAA, yayımladığı havacılık güvenliği yönergesinin hemen yürürlüğe girdiğini ve 737 modeline bağlı olarak 120 ila 150 gün içinde denetimler ve gerekli düzeltici işlemlerin yapılmasını gerektirdiğini belirtti.

Havayolu şirketlerinin genel bir görsel denetim yapmaları ve gerektiğinde oksijen jeneratörlerini yeni veya kullanılabilir durumda olanlarla değiştirmeleri, termal pedleri bağlamaları ve etkilenen oksijen jeneratörlerini yeniden konumlandırmaları gerektiğini belirtti.

Exit mobile version