Embraer’in E190F Kargo Uçağı FAA Tarafından Sertifikalandı

Embraer’in E190F Kargo Uçağı FAA Tarafından Sertifikalandı

Embraer, yolcu uçağını kargo uçağına dönüştürdüğü E190F’yi FAA tarafından sertifikalandırdı. Eylül 2024’te onaylanan kargo yükleme sistemi ile birlikte, E190F, modern e-ticaret taleplerine yanıt vermek üzere geliştirilmiş bir çözüm sunuyor. Uçak, 13.500 kg maksimum yük kapasitesine sahip olacak.

Embraer’in yolcu uçağını kargo uçağına dönüştürdüğü E190F, Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından tam olarak sertifikalandı. FAA, E190F’nin yanı sıra, U.S. Cargo Systems tarafından geliştirilen Kargo Yükleme Sistemi’ni de Eylül 2024’te onayladı.

E190F, Temmuz ayında Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Ajansı (ANAC) tarafından sertifikalandırılmıştı. Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA) sertifikasının ise bu yıl içinde alınması bekleniyor. Uçak, hava kargo pazarındaki bir açığı kapatmak ve eski, daha az verimli modellerin yerini almak amacıyla geliştirildi.

E190F programı, e-ticaret ve modern ticaretin hızla değişen taleplerini karşılamak üzere Mayıs 2022’de başlatıldı. Hızlı teslimatlar ve merkezi olmayan operasyonlar gerektiren bu talepler, bölgesel pazarlara daha hızlı teslimat ihtiyacını artırıyor. E-Freighter, Nisan ayında ilk uçuşunu gerçekleştirdi ve Temmuz ayında Farnborough Hava Şovu’nda kamuya tanıtıldı.

Embraer Ticari Havacılık Genel Müdürü Martyn Holmes, “FAA sertifikası, yolcu uçağını kargo uçağına dönüştürme programımızda önemli bir kilometre taşıdır. Hızlı teslimat talebinin arttığı bu pazarda yer almak bizi heyecanlandırıyor. E-Jet ağı ile ABD’de ve dünya genelinde müşterilerimize optimum kargo çözümleri sunmayı hedefliyoruz” dedi.

Dönüştürülen E-Jet’lerin, 40% daha fazla hacim kapasitesine, büyük kargo turboproplarının üç katı menzil kapasitesine ve daha büyük dar gövdeli uçaklara kıyasla %30’a kadar daha düşük işletme maliyetine sahip olacağı bildirildi. E190F’nin alt kısım ve ana güverte kapasitesi birleştirildiğinde maksimum yapısal yük kapasitesinin 13.500 kg olacağı belirtildi.

Exit mobile version