Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a mesaj: Bizim Artık Tayfun’umuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Blokzincir İstanbul' etkinliğinde konuştu. İnternette fiber altyapı konusunda yakında çok önemli adımların atılacağını duyuran Erdoğan, Atina yönetimine de yerli füze Tayfun üzerinden mesaj gönderdi. 'Bizim artık Tayfun'umuz var' diyen Erdoğan, "Bunlar bir yere mesaj oluyor. Biz de zevkle takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı’nın açılışını gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda “Blokzincir İstanbul” programına katıldı.

Erdoğan’ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’de her alanda olduğu gibi dijital dönüşüm altında da AK Parti’nin imzası olacaktır. Ar-ge harcamalarını 55 milyar liraya çıkardık. İnternet fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz. Onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. Bunun özel sektör tarafından yapılması doğru istikamette yol aldığımızı gösteriyor.

Savunma sanayii teknolojinin hem lokomotifi hem de teknolojinin en çok kullandığı alandır. Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayii ihracatımızı 3 milyar doların üzerine çıkardık.

Türkiye 62 savunma sanayii projesinden 750’nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır.

“TOGG TEKNOLOJİ SEVİYEMİZİN SEMBOLÜ”

Değeri 1 milyar doların üzerinde olan teknoloji şirketi sayımız 6’yı buldu.

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız Togg otomobilimiz de ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerindendir. Üreticilerin değimiyle otomobilin ötesinde akıllı bir cihaz olan Togg pek çok sektörün sürükleyicisi olacaktır.

BLOKZİNCİR NEDİR? Blokzincir teknolojisi, bir işletme ağındaki şeffaf bilgi paylaşımına izin veren gelişmiş bir veritabanı mekanizmasıdır. Blokzincir veritabanı, bir zincir üzerinde birbirine bağlı bloklarda verileri depolar.

“BLOK ZİNCİRİ GÖZ ARDI EDEMEYİZ”

Dijital varlıklar teknolojinin yakıtı blokzincir ise teknolojinin vasıtasıdır.

Dijital varlık deposuna yakıt koyan durumunda kalmaktan ziyade bizatihi bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz.

Geniş faaliyet alanını cazip kılan husus hızlı ve düşük maliyetli işlem yeteneğidir. ‘Türkiye Yüzyılı’nın hazırlıklarını yaparken bu potansiyeli gözardı edemeyeceğimiz açıktır.

“KENDİ EVRENİMİZİ KURMA PEŞİNDEYİZ”

Bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Başkalarının açtığı sanal evrende yer almak yerine kendi evrenimizi kurmak peşindeyiz.

YUNANİSTAN’A ‘TAYFUN’ MESAJI

Artık bizim Tayfunumuz var. Bunlar bir yerlere işaret oluyor, çok da iyi takip ediyorlar. Teknofest kuşağı dediğimiz gençlerimiz sayesinde dünya çapında yeniliklere imza atıyoruz.

Dünya çapında pek çok yeniliğin altına imzamızı atıyoruz. Diğerlerinden teknoloji ile ilgili bir şey duydunuz mu? Ülkemize kazandırdığımız eserlerin çoğu aynı zamanda birer teknoloji harikasıdır.

MERKEZ BANKASI’NDAN KRİPTO ÇALIŞMASI

Özel sektörümüzün blokzincir alanındaki faaliyetlerini yakından izliyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alanda ülkemize katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.

Merkez Bankamız bünyesinde kripto parayla ilgili bir çalışma yürütülmektedir. Gençlerimize kirpto para kumarlarına yönelmek yerine blokzincir teknolojisi geliştirilme çalışmalarına katılma tavsiyesinde bulunuyorum.”

Türkiye yerli ve milli savunma sanayii adımları arasında yer alan Tayfun balistik füzesiyle ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın ‘Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi’ kapsamında ROKETSAN tarafından füze test atışı yapıldı. Peki, Tayfun balistik füzesi nedir, özellikleri nelerdir? İşte detaylar…

Dünya basınında da geniş yankı uyandıran ‘Tayfun’ ile Rize’de test gerçekleştirdi. Rize-Artvin Havalimanı’nda Milli Savunma Bakanlığı’na ait apronda, saat 06.50’de karadan denize yapılan uzun menzilli atışta yerli füze ‘Tayfun’, Sinop açıklarına fırlatıldı. Füze, 458 saniyede 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarı ile vurdu. ROKETSAN’ın yeni geliştirdiği yerli füze olan Tayfun balistik füzesi nedir, özellikleri nelerdir sorgulamaları hız kazandı.

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Tayfun Balistik Füzesi Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan 280+ kilometre menzili ile Türkiye’nin en uzun menzilli füzesi.

TAYFUN BALİSTİK FÜZESİ ÖZELLİKLERİ NELER, MENZİLİ NE KADAR?

Taktik Balistik Füze (Tactic Ballistic Missile) (TBM) 300 km’den az menzile sahip BF sistemidir.

Kısa Menzilli Balistik Füze (Short-Range Ballistic Missile) (SRBM) 300 ile 1000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Orta Menzilli Balistik Füze (Medium-Range Ballistic Missile) (MRBM) 1000 ile 3000 km menzil aralığında olan BF sistemidir.

Uzun Menzilli Balistik Füze (Intermediate Range Ballistic Missile) (IRBM) 3000 ile 5550 km arasında menzile sahip BF sistemidir.

Kıtalararası Balistik Füze (İntercontinental Ballistic Missile) (ICBM) 5000 km ve üzeri menzile sahip olan BF sistemidir.

Denizaltından Atılan Balistik Füze (Submarine Launched Ballistic Missile) (SLBM)

Exit mobile version