Boeing’e 22 milyarlık şok!

lion air boeing1

Boeing 737 MAX tipi bir uçağı geçtiğimiz ekim ayında düşen Endonezyalı Lion Air’in Boeing’e verdiği uçak siparişlerini iptal etmeyi düşündüğü bildirildi.

Reuters’in haberine göre 189 kişinin ölümüne neden olan uçak kazası sonrası Lion Air Boeing’den uçak satın alımlarını gözden geçiriyor.

Lion Air’in kurucu ortağı Rusdi Kirana’nın, Boeing’in uçaktaki son tasarım değişiklikleri konusunda dikkatleri dağıtmak istemesi ve kaza konusunda Lion Air’i suçlamasından dolayı çok tepkili olduğu belirtiliyor. Havayoluna yakın bir kaynak, yönetimin Boeing uçak siparişlerinin iptal etmeyi düşündüğünü belirtti. Bu konuda nihai bir karar verilmediği, 22 milyar dolarlık siparişin iptal edilebileceği kaydediliyor.

Lion Air’in Boeing’e 190 adet uçak siparişi bulunuyor. Endonezya’lı havayolu Boeing’in en büyük müşterileri arasında yer alıyor.

Boeing’den yapılan açıklamada, “Bu kazanın tüm yönlerini tam olarak anlamak için her türlü önlemi alıyoruz ve araştırma ekibi ve ilgili tüm düzenleyici kurumlarla yakın bir şekilde çalışıyoruz. Değerli müşterimizi de bu zorlu zamanla destekliyoruz” denildi.

Exit mobile version