Boeing’de krizin biri bitiyor diğeri başlıyor!.. Şimdi de Amerikan Federal Havacılık İdaresi devreye girdi!

latam türbülans

Mart ayında LATAM Havayolları’na ait Boeing 787 Dreamliner uçağının türbülansa girmesi ve ani irtifa kaybı sonrası 50’den fazla yolcu yaralandı. FAA, olayın sadece türbülans kaynaklı olmadığını belirleyerek Boeing hakkında kapsamlı bir soruşturma başlattı. Pilot koltuklarının komutsuz hareket etmesi ve otomatik pilotun devre dışı kalması gibi ciddi aksaklıklar tespit edildi.

Geçtiğimiz aylarda LATAM uçağında yaşanan sarsıntı sonrası Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA) Boeign hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Geçtiğimiz Mart ayında LATAM Havayolları’na ait Boeing 787 Dreamliner tipi uçağın türbülansa girmesi ve ani irtifa kaybı yaşaması sonrası 50’den fazla yolcu yaralanmıştı. Bunun sadece türbülans kaynaklı olmadığına karar veren FAA, Boeing hakkında soruşturma yürütmeye karar verdi.

FAA, kaptan ve yardımcı pilot koltuklarının komut verilmeden hareket ettiğini, otomatik pilotun devre dışı kaldığını ve bir çok konuda aksaklık tespit ettiğini duyurdu. Bu nedenle Boeing’in ilgili uçağı hakkında kapsamlı bir denetim ve soruşturma yapılacağını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Yeni Zelanda’ya gidecek LATAM Havayolları’na ait Boeing 787 tipi yolcu uçağı türbülansa girmiş ve ani iritfa kaybı sonrası bazı yolcular uçakta adeta savrulmuştu. 50’den fazla yolcunun yaralandığı olayda 13 kişi ise hastanelik olmuştu.

Exit mobile version