Boeing, Spirit AeroSystems’i 4,7 Milyar Dolara Satın Aldı

Boeing, Spirit AeroSystems'i yaklaşık 4,7 milyar dolara satın alarak, toplam işlem değerini net borç dahil 8,3 milyar dolara çıkardı. Bu birleşme, Airbus ile Boeing arasındaki küresel rekabeti daha da kızıştıracak.

Boeing, Spirit AeroSystems'i 4,7 Milyar Dolara Satın Aldı

Boeing, Spirit AeroSystems‘i yaklaşık 4,7 milyar dolara satın alarak, toplam işlem değerini net borç dahil 8,3 milyar dolara çıkardı. Bu birleşme, Airbus ile Boeing arasındaki küresel rekabeti daha da kızıştıracak.

Boeing, toplam işlem değerinin, Spirit’in en son bildirilen net borcu dahil yaklaşık 8,3 milyar dolar olduğunu belirtti. Şirket, her bir Spirit adi hisse senedinin, hisse başına yaklaşık 37,25 dolarlık bir özkaynak değeri sağlayacak şekilde, 0,18 ile 0,25 arasında bir değişim oranına eşit sayıda Boeing adi hisse senedi ile değiştirileceğini ekledi.

Boeing, Airbus’ın, Boeing-Spirit birleşmesinin tamamlanmasıyla Spirit’in Airbus için gerçekleştirdiği belirli ticari iş paketlerini devralacağını açıkladı. Aynı zamanda, Spirit’in Belfast’taki, Kuzey İrlanda’daki Airbus dışı operasyonlarını, Prestwick, İskoçya’daki ve Subang, Malezya’daki belirli operasyonlarını satmayı önerdiğini belirtti.

Airbus’ın Boeing rahatsızlığı

İşlemin 2025’in ortasında tamamlanması bekleniyor. Bu anlaşma, Boeing ve Avrupa’daki rakibi Airbus arasında, iki küresel ticari uçak üreticisi olan Spirit tesislerini ayırmaya yönelik daha geniş bir çerçevenin parçası olacak. Bir zamanlar Boeing’in bir yan kuruluşu olan Spirit, Airbus’a da tedarik sağlıyor ve Airbus, Boeing’in uçakları için önemli parçaları üretmesini istemiyor.

Boeing’den yapılan açıklamada ise iki şirketin birbirinden bağımsız kurumsal yapılar olacağı ifade edildi.

Exit mobile version