Atatürk Havalimanı Havacılık Üniversitesi olsun

ataturkhavalimani

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte operasyonların tamamen durduğu Atatürk Havalimanı’nı yazdı. Havalimanını işleten TAV CEO’su Sani Şener’in değerlendirmelerini alan Altaylı, ”Yemekten önce bomboş terminali gezerken gözlerim doldu bir ara.” diye yazdı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ”Kapanmış bir havalimanından izlenimler: Havalimanındaki hayalet” başlıklı bir yazı kaleme aldı. ”Ulan dedim kendi kendime, amma zengin ülkeyiz. Daha 10-15 yıl iş görecek bir yeri kapatıp yenisini yapabiliyoruz” diyen Altaylı, Sani Şener’e sorduğu kullanıma kapatılan terminalin ne olacağı ile ilgili soruya Şener’in, ”Biz o tarafını bilmiyoruz. 3 Mayıs’ta buradaki tüm birimlerimizi taşımış olacağız ve tüm binaları mal sahibi olan devlete bırakacağız. Ne olacağına devlet karar verecek. Terminalin önündeki alanın bir bölümünün Millet Bahçesi olacağı söylendi. Onu biliyoruz.” dediğini aktarıyor.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener

KUZEY-GÜNEY PİSTİ KALACAK

Terminal binasının fuar alanı olarak kullanılacağının söylendiğini kaydeden Şener, ”Fakat kuzey-güney aksındaki uzun pist kalacak. Onun yanında genel havacılık terminali var. O da bir kaç yıl daha burada ve biz işletmeye devam edeceğiz 2021’e kadar. Keza buradaki Devlet Konukevi de yenilendi, çok güzel hale getirildi. Sayın Cumhurbaşkanı ve yabancı devlet adamları Atatürk Havalimanı’nı kullanmaya devam edecekler, ki bu doğru bir yaklaşım. Bizim bildiğimiz bu.” açıklamasında bulundu.

 

‘’BURADA MÜTHİŞ Bİ HAVACILIK ÜNİVERSİTESİ OLUR’’

Sani Şener, Altaylı’nın ”Siz olsanız ne yapardınız burada?” şeklindeki sorusuna ise, ”Benim ancak bir tavsiyem olabilir. Burada müthiş bir “Havacılık Üniversitesi” olabilir. Tamamında değilse bile en azından bir bölümünde. Pist var, terminal var ve tüm ekipmanlar var. (…) Dünya’da böyle bir imkana sahip bildiğim bir ya da iki üniversite var ve burası onların hepsinden daha iyi ve uygun. Bir bölümü böyle olsa keşke. Sonuçta bir devlete en az 1 milyar dolar değerinde bir bina devrediyoruz geriye. ” yanıtını verdi.

‘’NE YAPILACAKSA BİR AN ÖNCE YAPILMALI’’

Sani Şener, Atatürk Havalimanı’nın bundan sonraki süreci ve TAV’ın devletten alacağı tazminat ile ilgili ise şu noktaların altını çizdi:

Burada ne yapılacaksa bir an önce karar verilip, hemen harekete geçilmesi lazım. Burası boş kalamaz. Kaldığı anda inanılmaz bir hızla yıpranır. Mesela şunu söyleyebilirim burada yıllardır müthiş bir fare mücadelesi veriyoruz. Bu mücadeleyi kestiğimiz anda burayı kısa sürede fareler basar ve sonra uğraş ki, temizleyesin. Keza duvarlardan alt yapıya, her yer hızla eskir. O yüzden ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı. Beklemeye tahammül edemez binalar.

‘’EVDEN KİRACIYI ÇIKARSANIZ BİLE…’’

Hesaplarımızı 15 yıla göre yaptık. Ona göre bir kira tespit ettik. Kiranın dışında da 13 yıldır buraya sürekli yatırım yaptık. Son güne kadar yatırımlarımızı kesmedik. Ama sözleşmeden önce çıkartılıyoruz. Bu da bize ödediğimiz paraları geri alma hakkı vermeli. Evden kiracıyı çıkarsanız bile, hele kirayı peşin ödemişse bir tazminat verirsiniz değil mi? Üstelik bu para devletin kasasından çıkmayacak. Yeni havalimanından aldıkları kiranın daha azını bize verecekler 1,5 yıl için.

Exit mobile version