Apollo 8 Astronotu William Anders, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

Apollo 8 Astronotu William Anders, Uçak Kazasında Hayatını Kaybetti

Apollo 8 astronotlarından William Anders, geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybetti. Ekipler, arama çalışmalarını sürdürmelerine rağmen henüz cenazeye ulaşamadıklarını bildirdi. Anders, 55 yıl önce uzaydan çektiği “Dünya’nın Doğuşu” fotoğrafıyla tanınıyordu. Bu fotoğraf, tarihin en önemli görüntülerinden biri olarak kabul ediliyor ve listelerde sıkça yer alıyor.

Apollo 8 astronotlarından William Anders, pilotu olduğu uçakla yaptığı kaza sonucunda yaşamını yitirdi. Ekipler bölgede aramalarına devam ediyor ancak henüz bir cenazeye ulaşamadıklarını söyledi. Anders, 55 yıl önce uzaydan tarihi “Dünya’nın Doğuşu” fotoğrafını çekmişti. Fotoğraf, önemli tarihi görüntülerin derlendiği listelerde sık sık yer almaya devam ediyor.

Apollo 8 astronotlarından William Anders, cuma günü bir uçak kazasında yaşamını yitirdi. Anders, 55 yıl önce uzaydan tarihi “Dünya’nın Doğuşu” fotoğrafını çekmişti.

Oğlunun ABD medyasına yaptığı açıklamaya göre Anders, cuma sabahı Washington eyaleti açıklarında düşen küçük bir uçağın pilotuydu. Anders uçakta yalnızdı. Ekipler bölgede aramalarına devam ediyor ancak henüz bir cenazeye ulaşamadıklarını söyledi.

AY’A ULAŞAN İLK İNSANLARDAN BİRİ

Aralık 1968’de Apollo 8 görevinin bir üyesi olan Anders, Amerikalı arkadaşları Frank Borman ve James Lovell ile birlikte Ay’a ulaşan ilk insanlardan biri oldu.

Mürettebat, 27 Aralık 1968’de Dünya’ya başarıyla dönmeden önce Ay’ın yörüngesinde iniş yapmadan on kez döndü.

Ay yörüngesinde Anders, uzayın uçsuz bucaksız karanlığına karşı parlak mavi Dünya’nın bir fotoğrafını çekmeyi başardı. Fotoğrafın ön planında Ay’ın kraterli yüzeyi vardı.

Exit mobile version