Antalya Havalimanı’nda Slide Hatası: Flyone Uçağı Seferde Gecikme Yaşadı

Kişinev’den gelen Flyone uçağında kabin amirinin hatası sonucu tahliye kaydırağı açıldı. Olay, seferde gecikmeye ve yolcu sayısında kısıtlamaya yol açarken, havayolu şirketine ek maliyet getirdi.

flyone_armenia

Kişinev’den gelen Flyone uçağında kabin amirinin hatası sonucu tahliye kaydırağı açıldı. Olay, seferde gecikmeye ve yolcu sayısında kısıtlamaya yol açarken, havayolu şirketine ek maliyet getirdi. Moldova’nın Kişinev kentinden gelen Flyone Havayolları’na ait uçak, Antalya Havalimanı’nda yolcularını indirmek için körüğe yanaştı.

Henüz yolcu köprüsü uçağa bağlanmadan, uçakta görevli kabin amiri bir anlık dalgınlıkla uçağın tahliye kaydırağını (slide) açtı.

Gazeteci Murat Herdem‘in haberine göre, yolcular arka kapıdan indirilirken slide toplandıktan sonra kapı kullanım dışı bırakıldı ve sefer hem gecikmeli hem de kapılardan biri iptal olduğu için daha az yolcu ile olarak gerçekleşti. Slide açılması hem havayolu şirketlerine zaman kaybettiriyor hem de kaydırağın tekrar toplanması ek maliyet getiriyor.

Bazı havayolları, slide açan ekiplere işten çıkarmak dahil, yaptırım uygulayabiliyor.

Exit mobile version