American Airlines’ta Grev Tehdidi! Uçuş Görevlileri Anlaşmazlıkta Kararlı

American Airlines ve Profesyonel Uçuş Görevlileri Sendikası (APFA) arasında yapılan son görüşmelerde anlaşma sağlanamadı.

American Airlines ile Airbus 85 A321neo için dev bir anlaşmaya imza attı. Böylece American Airlines'ın toplam sipariş sayısı 219'a yükseldi.

American Airlines ve Profesyonel Uçuş Görevlileri Sendikası (APFA) arasında yapılan son görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. 28,000 uçuş görevlisini temsil eden sendika, havayolunun teklifini yetersiz buldu ve grev olasılığı gündeme geldi. Grev hakkının kullanılabilmesi için Ulusal Arabuluculuk Kurulu’nun süreci yönetmesi bekleniyor.

American Airlines Group’u çalışanlarını temsil eden Profesyonel Uçuş Görevlileri Sendikası (APFA), havayolu ile yapılan son görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını duyurdu. Yaklaşık 28,000 American Airlines uçuş görevlisini temsil eden sendika, havayolunun sunduğu teklifin beklenen düzeyde olmadığını belirterek grev olasılığını gündeme getirdi.

APFA sözcüsü, Ulusal Arabuluculuk Kurulu’nun (NMB) her iki tarafın da anlaşmazlık içinde olduğunu resmen belirleyene kadar grev hakkının kullanılamayacağını açıkladı. NMB’nin bu süreci yönetmesi ve müzakerelerin devam etmemesi durumunda grev izni vermesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl, sendikanın benzer bir talebi NMB tarafından reddedilmişti.

American Airlines ise yaptığı açıklamada, sendika ile müzakerelerin devam edeceğini ve uçuş görevlilerinin adil bir sözleşme sağlaması için çaba gösterdiklerini belirtti. Havayolu, sendikanın reddettiği son teklifte uçuş görevlilerine %17 maaş artışı önermişti. Bu teklif, sendika tarafından oybirliğiyle kabul edilmemişti.

Mevcut müzakere süreci, Ocak 2020’de başlamış ancak pandemi nedeniyle durdurulmuştu. Görüşmeler 2021 Haziran’ında yeniden başlamıştı. Uçuş görevlileri için daha iyi çalışma koşulları ve maaş artışı talepleri, grev tehdidini beraberinde getirmiş durumda.

Exit mobile version