Almanya’dan Havacılık ve Lojistik Şirketlerine Kritik Güvenlik Uyarısı

Almanya’da Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) ve Federal Kriminal Dairesi (BKA), yangın çıkaran düzenekler içeren paketlerin hava kargo yoluyla gönderilebileceğine dair uyarıda bulundu.

Boeing,-Kargo-ve-İleri-Çevre-Performansı-İçin-Artan-Talebi-Karşılamak-Üzere-777-8-Kargo-Uçağını-Tanıtt

Almanya’da Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) ve Federal Kriminal Dairesi (BKA), yangın çıkaran düzenekler içeren paketlerin hava kargo yoluyla gönderilebileceğine dair uyarıda bulundu. Olayların Rus sabotajıyla bağlantılı olabileceği düşünülüyor.

Almanya’da Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV) ve Federal Kriminal Dairesi (BKA), havacılık ve lojistik sektöründeki şirketlere yönelik önemli bir güvenlik uyarısı yayımladı. DPA haber ajansının ulaştığı bilgilere göre, güvenlik yetkilileri, “alışılmadık yangın çıkaran düzenekler” içeren paketlerin hava kargo yoluyla gönderilebileceğine dikkat çekti.

Güvenlik uyarısında, Avrupa’nın çeşitli yerlerinde bireyler tarafından gönderilen bazı paketlerin varış noktasına ulaşmadan önce yangın çıkardığı belirtildi. Özellikle, bu tür tehlikeli paketlerin Avrupa genelinde birçok ülkeye gönderildiği ve yolculuk sırasında alev aldığı kaydedildi.

DPA’nın haberine göre, bu uyarı, Temmuz ayında DHL’nin Leipzig’teki lojistik merkezinde yaşanan bir olayla ilişkilendiriliyor. Baltık ülkelerinden gelen bir paketin içinde yangın çıkarıcı bir düzenek bulunduğu ve bu paketin lojistik merkezinde yangına yol açtığı bildirildi.

Şu ana kadar tespit edilen paketlerin içinde elektronik eşyalar ve sıvı içeren kaplar bulunduğu açıklandı. Yetkililer, bu yangın çıkarıcı düzeneklerin kasten gönderildiğini ve Batı ülkelerindeki kargo hizmetleri ile lojistik altyapıyı hedef aldığını düşünüyor.

Güvenlik uyarısında Rusya’dan bahsedilmemiş olsa da, DPA’nın aktardığına göre, güvenlik çevrelerinde bu olayların Rus sabotajı ile bağlantılı olabileceği ihtimali göz ardı edilmiyor. Leipzig’deki DHL merkezindeki olaya ilişkin soruşturmanın, Karlsruhe’deki Federal Başsavcılık tarafından devralındığı da gelen bilgiler arasında.

Exit mobile version