Alaska Airlines havada kapısı açılan 737 Max 9’u Boeing’e iade etti

Alaska Airlines, Portland'dan Kalkarken Arızalanan Boeing 737 Max 9'u İade Etti ve Filosuna Yeni Bir Model Ekleyecek.

Alaska Airlines havada kapısı açılan 737 Max 9'u Boeing'e iade etti

Alaska Airlines, Portland’dan Kalkarken Arızalanan Boeing 737 Max 9’u İade Etti ve Filosuna Yeni Bir Model Ekleyecek.

Alaska Airlines, Ocak ayında Portland’dan kalkış sırasında acil çıkış kapısının kopmasıyla gündeme gelen Boeing 737 Max 9 uçağını filosundan çıkardı. Havayolu şirketi, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, N704AL tescilli 737 Max 9’u Boeing’e iade ettiklerini doğruladı. Alaska Airlines, bu kararla birlikte filosuna daha yeni ve geliştirilmiş bir model olan Boeing 737 Max 10’u ekleyecek.

O uçakta neler olmuştu?

Olayın geçmişi, Alaska Airlines’ın Ocak ayında Portland Uluslararası Havalimanı’ndan kalkış sırasında uçağın bir panelini kaybetmesi ve bu durumun acil bir inişe neden olmasıyla başladı. Uçağın güvenliği ve operasyonel verimlilik endişeleriyle birlikte, Alaska Airlines tarafından uçuş dışı bırakıldı.

Boeing 737 Max 10 mu alacak?

Alaska Airlines, Boeing ile yapılan anlaşma çerçevesinde arızalı uçağı iade ederek filosunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Boeing 737 Max 10’un eklenmesiyle, havayolu şirketi filosunu modernize etmeyi ve operasyonel kapasitesini artırmayı hedefliyor.

Bu adım, Alaska Airlines’ın müşteri memnuniyeti ve operasyonel güvenlik odaklı çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Boeing ise müşteri ilişkilerini güçlendirmeyi ve taahhütlerini yerine getirmeyi amaçlıyor.

Exit mobile version