AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, şirketin rötarla anılmasının önüne geçeceklerini söyledi. AJet’in Üsküp’e hareketi öncesi HavaHaber’in sorularını yanıtlayan Sarp, “Rötarların tamamen önüne geçmek için önlemlerimizi aldık.AJet’in rötarlarla anılmasının önüne geçeceğiz. 15 gün içinde Sabiha Gökçen’deki slotları iyileştireceğiz“dedi.
“Rötarların tamamen önüne geçmek için önlemlerimizi aldık”
2023’ün haziran ayında zamanında kalkış oranlarınını yüzde 58 iken, 2024’ün aynı döneminde yüzde 54 olarak gerçekleştiğine vurgu yapan Sarp, “Olağanüstü bir artış yok, ancak rötarların tamamen önüne geçmek için önlemlerimizi aldık. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 7, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ise 5 yedek uçak konuşlandırdık. Bu uçakların 7’sinin ekipleri de hazır tutuluyor” ifadelerini kullandı.
“15 gün içinde Sabiha Gökçen’deki slotları iyileştireceğiz”
“Yerde bekleyen yedek uçak sayısını artırdık. Maliyetli bir operasyon yapıyoruz, ancak yolcu konforu için çalışıyoruz” diyen Sarp, “Uçakların havada kalma süresi (utilizasyon) düşecek, fakat rötarların azalmasıyla yolcu konforu artacak. Bir saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden geleni yapacağız. Ekiplerimiz bu konuda çalışıyor. AJet’in rötarlarla anılmasının önüne geçeceğiz. 15 gün içinde Sabiha Gökçen’deki slotları iyileştireceğiz. Az seferle operasyon yapmayı düşünmedik. Yerde bekleyen yedek uçak sayısını artırdık. Maliyetli bir operasyon yapıyoruz, ancak yolcu konforu için çalışıyoruz. Rötarları en aza indirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.
“Dünyada 80-90 uçakla kurulan bir havayolu yok.”
Hava sahalarının daralması nedeniyle operasyonel yoğunluk yaşadıklarını belirten Sarp şunları kaydetti: “Ancak her şeye rağmen yolcuların konforunu ve mutluluğunu artırmaya odaklanıyoruz. Uzun beklemelerde bebek sahibi yolcular için bebek maması tedarik edeceğiz. Yolcularımızın yüzde 70’i iç hatlarda seyahat ediyor. Ankara’da tamamen, İstanbul’da ise diğer taşıyıcılarla birlikte hizmet veriyoruz. Kısa sürede iyileştirmeleri göreceğiz. Kolay değil, dünyada 80-90 uçakla kurulan bir havayolu yok. AJET, bu coğrafyanın evlatlarıyla yapılmış bir proje. Yurtdışından destek almadık. THY’nin know-how’ı ile hayata geçirdik. Yerli ve milli firmalarla çalıştık. Rezervasyon sistemini yerli Hitit firmasından aldık, kıyafetleri yerli firmalarla yaptık. Büyük bir emek var. Sürekli eleştirilere maruz kalıyoruz, ancak her türlü eleştiriye açığız. Haklı eleştirilerin tamamını alacak ve yolumuza devam edeceğiz.”