Ahmet Bolat, Ajet uçaklarında internet hizmeti sunma planları doğrultusunda bir ihaleye çıkacaklarını duyurdu

ajet boeing 737max

Türk Hava Yolları (THY), 31 Mart’tan itibaren resmi uçuşlarına başlamaya hazırlanan Ajet için önemli bir adım atıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Ajet uçaklarında internet hizmeti sunma planları doğrultusunda bir ihaleye çıkacaklarını duyurdu.

Bolat, Türksat AŞ Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok ile gerçekleştirdiği toplantıda, Ajet uçaklarında internet hizmetini başlatmak için yapılan çalışmalara dair bilgi verdi. LinkedIn hesabından yaptığı paylaşımda, ihale sürecinin devam ettiğini ve Türksat’ın bu ihaleyi kazanmak için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti.

Ajet’in yolcularına yüksek hızda kesintisiz internet hizmeti sunmayı hedefleyen Bolat, bu hizmeti ekonomik bir şekilde sağlamak amacıyla ihaleye çıkacaklarını vurguladı. Ayrıca, Türk Hava Yolları’na ait iştirakler olan THY Teknik AŞ ve TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ’nin bu projede ve “Global Kommunikasyon” projesindeki rolünü değerlendirdiklerini belirtti.

Şu anda THY uçaklarında geniş gövdeli uçaklarda internet hizmeti sunulmasına rağmen, kısa uçuşlarda da bu hizmete olan talebi karşılamak amacıyla Ajet için böyle bir adımın atılması, şirketin yolcularına daha kapsamlı ve çeşitli hizmetler sunma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version