Adil Karaismailoğlu’dan Atatürk Havalimanı için dikkat çeken açıklama; AHL kapandıktan sonra İstanbul trafiği azaldı

Programda Atatürk Havalimanı ile ilgili yeni açıklamalara yer veren Karaismailoğlu; 'Atatürk Havalimanı kapandıktan sonra İstanbul'da trafik yüzde 30 azaldı' dedi.

Turkish Airlines aircrafts taxi at Ataturk International Airport in Istanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk televizyon kanalında Kübra Par’ın Açık ve Net programına konuk oldu. Bakan İsmailoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşanılan polemikten, İstanbul’daki metro inşaatlarına, yap işlet devret modelinden Kanal İstanbul’a değin merak edilen soruları yanıtladı.

Programda Atatürk Havalimanı ile ilgili yeni açıklamalara yer veren Karaismailoğlu; ‘Atatürk Havalimanı kapandıktan sonra İstanbul’da trafik yüzde 30 azaldı’ dedi.

‘İstanbul’a kapasitesi yüksek önemli bir havalimanı ihtiyacı vardı’

Bakan Karaismailoğlu; Muhalif olarak herşeye karşı olmak değil ki. Muhalefet demek iktidar kadar önemlidir. Maalesef Türkiye’de muhalefet olmak her şeye karşı gelmek, vatana millete yapılan yatırımlara düşmanlık haline geldi. Atatürk Havalimanı’nın bir tarafında Bakırköy, kuzeyinde Bahçelievler, Sefaköy, Florya. Yerleşimin en yoğun olduğu yer burası.

Kapasitesini tamamen doldurmuştur. Marmara denizinin üzerinde aşağı inebilmek için saatlerce dönüyorduk. O uçakların sağladığı egzoz emisyonu düşünebiliyor musunuz? Kapasitesi dolmuş bir havalimanı tamamen yerleşim yerlerinin içine kalmıştı. Gidin dışarıda havalimanlarına bakın. Çoğunluğunu gece kapatırlar.

Berlin Havalimanı şehir içerisinde kaldığı için kapatıldı, tamamen halka açıldı. Park yapıldı. Amsterdam, Frankfurt, Düseldorf geceleri kapatılır. Burasının bir kısmı hastane oldu, bir kısmı park olarak hizmete devam edecek. Emniyet olarak bir pisti açık kalacak. Bu havaalanı kapatıldıktan sonra İstanbul’da trafik yüzde 30 azaldı.

Buradaki kapasite yetmiyordu. İstanbul’a kapasitesi yüksek önemli bir havalimanı ihtiyacı vardı. Burası dünyaya hizmet ediyor. 120 milyon yolcuya hizmet ediyor. Bizim ileriki hedeflerimiz de var. Aynı zihniyet hem İstanbul Havalimanı’na uçak inmez diyordu, aynı şeyi Sabiha Gökçen Havalimanı’na yaptılar. İstanbul Havalimanı Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü oldu bu Kovid sürecinde.

Üst üste rekorlar kırıyor. İstanbul Havalimanı’nın yapıldığı alan ekonomik değeri sıfır olan, yaşam alanının olmadığı alandı. 10 milyar Eurol’uk yatırımla 200 bin kişilik istihdama dönüştürdük. İşletme süreci boyunca gelir akışı sağlanıyor. Acil durum hastanesi yapılırken çok tartıştık.

Mevcut terminal yapısı olduğu için hastaneye dönüşümü pratik olmadığını düşündük. Kuzey Batı pistinin olduğu yer tamamen millet bahçesi olarak yapılacak. Çevre Şehircilik Bakanlığımız konuyla ilgili çalışıyor. Burası çok kıymetli arazi. Kesinlikle imarı olmayacak. Kesinlikle burası tamamen İstanbul’a hizmet edecek. Şehrin ortasında nefes alınacak bir alan olacak’ dedi.

Exit mobile version