ABD, Venezüella Devlet Başkanı Maduro’nun Uçağına El Koydu

ABD Adalet Bakanlığı, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan Dassault Falcon 900EX tipi özel uçağına el koydu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro

ABD Adalet Bakanlığı, Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan Dassault Falcon 900EX tipi özel uçağına el koydu. Uçağın, yasadışı olarak ABD’den kaçırıldığı ve Maduro tarafından yurt dışı gezilerinde kullanıldığı iddia ediliyor.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun Dominik Cumhuriyeti’nde bulunan uçağına ABD Adalet Bakanlığı tarafından el konuldu.

ABD’li yetkililer tarafından yapılan açıklamada el konulan uçağın Venezüella Başkanı Maduro tarafından yurt dışı gezilerinde kullanılan özel uçağı olduğu duyuruldu. ABD Başsavcısı Merrick Garland, ‘Adalet Bakanlığı, Nicolás Maduro ve adamları tarafından yasadışı bir şekilde satın alınarak ABD’den kaçırıldığını iddia ettiğimiz bir uçağa el koydu,’ dedi. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’na göre, uçak Florida’daki bir şirketten satın alındı ve Nisan 2023’te ABD’den Venezuela’ya Karayipler üzerinden yasadışı olarak ihraç edildi.

Uçak Florida’ya götürüldü

Uçağın modelinin Dassault Falcon 900EX tipi olduğu bakanlık yetkilileri tarafından açıklandı. ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi yetkilileri tarafından el konulan uçak Florida’ya götürüldü. Venezüella ile ABD ilişkileri yakın zamanda Maduro’nun galip geldiği seçimlere ilişkin verilerin paylaşılmaması konusunda gerilmişti.

Exit mobile version